среда, 18. јануар 2023.

Mančmelou torta (manchmallow)

    Verujem da svi vole mančmelou a naročito deca ♥ pa vam preporučujem da obavezno napravite ovu predivnu, preukusnu, kremastu tortu i obradujete svoje drage ukućane i goste, jer verujem da će svi biti oduševljeni. Ja sam je pravila za Novu godinu a pogodna je i za rođendane i ostala slavlja...👌😋
 

POTREBNO JE: 
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
50 gr mlevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
rendana kora limuna 
(nije obavezno)
Za krem: 
10 žumanaca
3 kesice pudinga od vanile
12 kašike šećera
1 lit. mleka
1 kesica vanile
250 gr margarina
100 gr bele čokolade
I još: 
24 kom. mančmeloa
2 kesice šlag krema od čokolade
PRIPREMA:
    Umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera. Kada se sav šećer istopi i šam bude čvrst dodajte mešavinu suvih sastojaka (brašno, orasi, pecivo i limunova kora). Lagano špatulom sve sjedinite i smesu sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Pecite 10-15 min. na 180 st.
Ispecite još jednu istu koru sa istim sastojcima.
    Za krem u manju posudu lagano umutite žumanca sa šećerom, pudingom i vanilom sa dodatkom 2 dl mleka, pazeći da nema grudvica pa sve dodajte u ostatak vrelog mleka. Kuvajte dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre, pokrijte providnom folijom i ostavite da se hladi.
Posebno umutite margarin, dodajte po malo u prohlađen krem i umutite mikserom. Dobijeni krem podelite na dva dela.
Svakom mančmelou odvojte nožem pažljivo penasti deo od tamnog dela (biskvita) pa tamni deo usitnite rukama i dodajte u jedan deo krema.
    Na tacnu za služenje stavite jednu koru pa je premažite kremom sa tamnim delom pa preko poređajte penasti deo mančmeloa. Preko rasporedite krem bez tamnog dela pa preko stavite drugu koru i sasvim lagano je pritisnite.
    Umutite šlag krem po uputstvu na kesici i dekorišite tortu po želji. Tortu do služenja držite u frižideru.







Нема коментара:

Постави коментар