Ukoliko želite nešto kremasto a lagano, ovaj kolač je pravi izbor za vas. Nije zahtevan za pripremu a i namirnice su dostupne svima, tako da vam ih od ♥ preporučujem...
PS. Ovaj kolač možete napraviti i poslužiti i kao tortu, npr. okruglog oblika...
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
4 kašike brašna
1 dl mleka
1 vanilin šećer
I krem:
3 dl mleka
1 puding od ćokolade
2 kašike šećera
100 gr margarina
II krem:
3 dl mleka
3-4 kašike šećera
5 žumanaca
1 vanilin šećer
3 kašike gustina
100 gr margarina
Odozgo:
1 krem šlag od čokolade
PRIPREMA:
Mutite belanca sa šećerom dok se šećer ne otopi pa lagano umešajte brašno. Sipajte u pravougaoni ili četvrtast pleh prekriven pek papirom i pecite oko dvadesetak minuta na 180 st.
Pečenu koru prohladite pa skinite pek papir i prelijte je toplim mlekom u koje ste dodali vanilin šećer.
Za I krem sipajte u sud mleko, dodajte šećer i puding od čokolade pa kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. U mlak puding dodajte margarin i sve umutite mikserom.
Za II krem umutite žumanca sa šećerom i vanilom, dodajte gustin, izmešajte pa dodajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne. U mlak krem dodajte margarin i sve umutite mikserom.
Na tacnu za služenje stavite koru, premažite je I kremom, pa stavite II krem i na kraju kolač premažite umućenim šlag kremom koji ste pripremili po uputstvu na kesici.
Odozgo dekorišite struganom čokoladom (ja sam tanko sekla nožem eurokrem blok).
Kolač dobro ohladite, secite na željene kocke i poslužite.+
Нема коментара:
Постави коментар