Obožavam bundevu i znam da je izuzetno korisna i zdrava za naš organizam. Veći deo nje sam ispekla u rerni a od ostatka sam napravila pitu, koja se lako i brzo napravi... dok sam je pekla, njen predivan miris se širio kuhinjom...
POTREBNO JE: 8 listova kore za pitu
(moje nisu bile isuviše tanke)
oko 300 gr bundeve
5 kašika šećera
po ukusu cimeta
1/2 dl ulja
po želji šećera u prahu
1 kesica vanile
PRIPREMA:
Oljuštite koru sa bundeve pa je izrendajte. Stavite u sud, dodajte šećer i cimet i sve izmešajte pa podelite na 4 dela.
Na radnu površinu stavite jednu koru pa je premažite uljem, preko nje stavite drugu koru i nju premažite uljem pa preko cele kore stavite deo nadeva. Urolajte kore i stavljajte ih na pouljen pleh. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Kore i odozgo poprskajte uljem i stavite da se peku u rerni zagrejanoj na 180-200 st. oko pola sata (zavisno od rerne).
Pečenu pitu prohladite pa je pospite šećerom u prahu sa dodatkom vanile.
Нема коментара:
Постави коментар