среда, 14. фебруар 2024.

Sočan kolač od bundeve i narandže

     Bundeva je veoma zdrava namirnica i možemo je koristiti na različite načine a ja sam ovom prilikom napravila kolač od njih. Izuzetno se lako pravi, sočan je, mirisan i sigurna sam da će vam postati omiljeni. Možete malo i eksperimentisati (kao što ja često radim), pa dodati u njega muskatni orašćić, mleveni karanfilić, đumbir i sl.), zatim orahe, suvo grožđe itd... svakako nećete pogrešiti... 

POTREBNO JE: 
1 jaje
7 kašike šećera
50 ml ulja
1 čaša jogurta
oko 15 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
1 punu kašičicu cimeta
kora i sok od 1 narandže
oko 200 gr rendane bundeve
po potrebi šećera u prahu
1 kesica vanil šećera
PRIPREMA: 
    U  sud viljuškom izmutite jaje i šećer pa dodajte ulje, jogurt, rendanu koru polovine narandže, sok narandže, brašno, cimet, pecivo, sodu bikarbonu i na kraju rendanu bundevu. 
Sve dobro sjedinite varjačom (smesa ne sme da bude gusta) pa izručite u uljem podmazan i brašnom posut sud za pečenje.
Kolač pecite na 180 st. oko pola sata (zavisno od rerne), tj. dok ne porumeni.
Prohlađen kolač pospite šećerom u prahu zamirisan vanilom.





Нема коментара:

Постави коментар