среда, 27. март 2024.

Krofne

     Ovako spremljene krofne su veoma ukusne, mekane kao duša a unutra šuplje, tako da ih po želji možete puniti eurokremom, džemom i sl. 

POTREBNO JE: 
oko 800 gr brašna
1 celo jaje
2 žumanca
1 kesica suvog kvasca
5 kašika šećera
1/2 kašičice soli
3 dl mleka
1 dl kisele vode
50 gr margarina
kora manje narandže ili
limuna
po potrebi prah šećera
1 kesica vanile
PRIPREMA: 
    U vanglu za mešenje stavite prosejano brašno. šećer, so, jaje, žumance, rendanu koru narandže, suvi kvasac izmešan u toplom mleku, rastopljen margarin i uz dodavanje kisele vode zamesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Pokrijte ga i ostavite da naraste a onda ga premesite i ponovo ostavite da naraste.
Nakon toga ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i lagano oklagijom razvaljajte na debljinu 3-4  mm. Čašom vadite krugove sve dok ne upotrebite svo testo. Pokrijte ih krpom i ostavite oko 15 min. a zatim ih pržite na srednje zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene. 
Ispržene krofne stavljajte na papirni ubrus.
Uvaljajte ih u prah šećer zamirisanim vanilom i poslužite tople.
    






Нема коментара:

Постави коментар