недеља, 24. март 2024.

Lambada kocke

    Ovaj kolač nije zahtevan za pripremu, ali je zato izuzetno ukusan a naročito zbog narandže koja mu daje poseban osvežavajući šmek... 
POTREBNO JE: 
Za koru: 
3 jaja
8 kašike šećera
1 dl ulja
1 dl tople vode
11 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1/2 kesice praška za pecivo
Za beli krem: 
5 dl mleka
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika gustina
1 kesica vanile
125 gr margarina
Za žuti krem: 
1 lit. soka od narandže
3 pudinga od vanile
7 kašike šećera
Za čoko glazuru: 
100 gr čokolade
3 kašike mleka
3 kašike ulja
Još: 
200 gr četvrtastog keksa
PRIPREMA: 
    Za koru mutite mikserom jaja i šećer dok se šećer ne otopi pa dodajte ulje i vodu, sve lagano umutite i na kraju dodajte mešavinu brašna, kakoa i praška za pecivo. Lagano sve dobro sjedinite i dobijenu smesu izručite pleh prekriven pek papirom i pecite na 180 st. oko 15 minuta. Pečenu koru ohladite.
Za beli krem u sud za kuvanje stavite šećer, vanilin šećer, brašno, gustin i uz dodavanje mleka sve dobro izmešajte da nema grudvica. Stavite sud na vatru i kuvajte uz mešanje dok se krem ne zgusne, zatim sud sklonite sa vatre, pa u prohlađen krem dodajte margarin i sve dobro izmiksajte.
Za žuti krem u sok dodajte šećer i puding, sve izmešajte da nema grudvica i stavite da se kuva uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre.
Izvadite koru na tacnu za služenje, preko nje rasporedite beli krem pa preko njega poređajte keks (koji na kratko umočite u mleko ili sok od narandže). Preko keksa rasporedite žuti krem.
Kolač ostavite da se prohladi pa ga prelijte glazurom od čokolade ( u sud stavite izlomljenu čokoladu, mleko i ulje i na laganoj vatri mešajte dok se čokolada ne otopi.
Ostavite kolač u frižider da se ohladi pa ga secite na kocke i poslužite...



Нема коментара:

Постави коментар