понедељак, 11. март 2024.

Nepečeni voćni desert

    Evo jednog brzog, osvežavajućeg deserta koji će vas oduševiti svojim izuzetnim ukusom a verujem da za njegovu pripremu većinu sastojaka već imate u svojoj kuhinji. Napominjem da umesto jagoda možete koristiti i neko drugo voće po svojoj želji...

POTREBNO JE: 
I deo: 
5 dl mleka
5 kašika šećera
1 kesica vanile
7 kašike griza
2 jajeta
50 gr margarina
II deo: 
5 dl mleka
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od čokolade
3 kašike kakaoa
100 gr margarina
III deo: 
3 dl vode
5 kašika šećera
300 gr jagoda
(ja sam koristila iz friza)
3-4 kašike gustina
PRIPREMA: 
    Sipajte u sud mleko, šećer i vanilu pa stavite da provri a zatim dodajte griz pa kuvajte uz mešanje, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte jaja i margarin, sklonite sa vatre i mutite mikserom 2-3 minuta.
U drugi sud sipajte 3 dl mleka, dodajte šećer i stavite na vatru. U ostatak mleka rastvorite puding od čokolade i kakao pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne, sklonite sa vatre i u mlak puding dodajte margarin. Mutite mikserom 2-3 minuta.
U treći sud sipajte 2 dl vode, dodajte šećer i jagode, stavite da se kuva a u ostatamk vode rastvorite gustin da nema grudvica pa ga dodajte u jagode. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre.
Na pravougaonu tacnu ravnomerno rasporedite I deo, preko njega II deo a preko njega III deo. 
Stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, pa poslužite.
    


Нема коментара:

Постави коментар