I deo:
5 dl mleka
5 kašika šećera
1 kesica vanile
7 kašike griza
2 jajeta
50 gr margarina
II deo:
5 dl mleka
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od čokolade
3 kašike kakaoa
100 gr margarina
III deo:
3 dl vode
5 kašika šećera
300 gr jagoda
(ja sam koristila iz friza)
3-4 kašike gustina
PRIPREMA:
Sipajte u sud mleko, šećer i vanilu pa stavite da provri a zatim dodajte griz pa kuvajte uz mešanje, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte jaja i margarin, sklonite sa vatre i mutite mikserom 2-3 minuta.
U drugi sud sipajte 3 dl mleka, dodajte šećer i stavite na vatru. U ostatak mleka rastvorite puding od čokolade i kakao pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne, sklonite sa vatre i u mlak puding dodajte margarin. Mutite mikserom 2-3 minuta.
U treći sud sipajte 2 dl vode, dodajte šećer i jagode, stavite da se kuva a u ostatamk vode rastvorite gustin da nema grudvica pa ga dodajte u jagode. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre.
Na pravougaonu tacnu ravnomerno rasporedite I deo, preko njega II deo a preko njega III deo.
Stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар