недеља, 14. новембар 2010.

UROLANE VIRŠLE

Ako ne znate šta ćete sa korama, a nećete gibanicu a ni pitu, evo predloga za doručak ili večeru a i za svoje drage goste.
Potrebne namirnice:
1/2 kg kora za pitu i gibanicu,
300-400 g koktel viršli, zavisno da li su kore deblje ili tanje,
1 čaša jogurta,
pola ćaše ulja,
3 jaja,
1 čaša brašna,
1 pr. za pecivo i
susam po želji
Priprema:
Umutite jaja, dodajte jogurt, ulje, brašno i pr. za pecivo. Uzimajte po jednu koru, premažite je smesom, preklopite na tri dela, ponovo premažite smesom, stavite viršlu i urolajte je. Tako uradite sa svakom korom posebno i poređajte u pleh. Odozgo premažite ostatkom smese ili razmućenim jajetom i pospite susamom.
Ispecite i tople poslužite.

2 коментара:

  1. Dobra ideja, dogodi mi se da imam u hladnjaku otvoreni paket kora koje se svaki dan sve više suše (nema veze što ja to zamotam u plastičnu vrećicu), a nikako da ih sve potrošim.

    Na mojem blogu čeka te nagrada:)

    ОдговориИзбриши
  2. Koristan video za sve blogerase: http://www.youtube.com/watch?v=0u2TKwd7s5E

    (Kako da podignete vas blog na veci nivo)

    ОдговориИзбриши