недеља, 1. август 2021.

Nepečena keks torta sa šlagom i sokom od višanja

             Poželeli smo nešto slatko pa sam, kao što često radim, malo eksperimentisala sa receptom, tako što san upotrebila namirnice koje sam trenutno imala u kući i dobila ovu ukusnu tortu koju smo pojeli u slast 😋👌
POTREBNO JE: 
150 gr plazma keksa (ili nekog drugog)
300 gr šlaga
1 čaša kisele pavlake
1 vanilin šećer
oko 4 dl soka od višanja
1/2 kesice želatina
1 kesica pudinga od čokolade
5 dl mleka
oko 50 gr mlečne čokolade
PRIPREMA: 
            Rastvorite želatin u 2-3 kašike hladne vode pa ostavite da nabubri. Posebno u sud izlomite plazmu pa je prelijte ostatkom soka od višanja. Umutite mikserom 200 gr šlaga sa 2dl soka od višanja pa dodajte kiselu pavlaku a zatim i želatin koji ste malo smlačili pa sve mutite još minut-dva.
U umućen šlag dodajte plazma keks, sve dobro izmešajte pa stavite na dnu kalupa sa obručom i dobro izravnjajte.
            Skuvajte puding od čokolade sa 4 dl mleka pa dodajte seckanu čokoladu. Ostavite da se prohladi pa prelijte preko podloge.
            Posebno umutite 100 gr šlaga sa 1 dl mleka i vanil šećerom i nanesite preko pudinga. Ja sam je dekorisala želeom soka od višanja.
            Tortu dobro ohladite u frižideru pa je poslužite.
           





Нема коментара:

Постави коментар