Mekane i izuzetno ukusne kiflice za vaše drage ukućane ili goste...
POTREBNO JE: oko 500 gr brašna
1 kesica suvog kvasca
1puna kašika šećera
1 kašičica soli
150 ml mleka
150 ml vode
1/2 dl. ulja
malo margarina
2 vanilin šećera
nekoliko kašika džema po želji
nekoliko kašika prah šećera
PRIPREMA:
U vanglu za mešenje sipajte mlako mleko i mlaku vodu, suvi kvasac, šećer, vanilu i ulje pa izmešajte kašikom. Zatim postepeno dodajte polovinu brašna i mešajte varjačom (ja sam koristila mikser sa nastavkom za testo) a zatim dodajte i ostatak brašna s' tim što čete testo izručiti na radni sto i početi da mesite rukama. Umešeno testo pokrijte krpom i ostavite na toplom da naraste.
Naraslo testo podelute na dve lopte i svaku loptu razvucite u krug, secite na trouglove i na svaki stavite po malo džema. Pažljivo urolajte kiflice, vodeći računa da džem ne curi sa strane.
Kiflice ređajte u podmazan pleh i tako uradite i sa drugom loptom testa.
Pokrijte ih i ostavite oko 15 min. da odmaraju u plehu a zatim na svaku kiflicu stavite po parčence margarina. Pecite na 180-200 st oko 15-20 minuta (zavisno od rerne).
Pečene kiflice uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom i poslužite.
PS. Ja sam kiflice pre pečenja premazala umućenim jajetom ali nije obavezno.
Нема коментара:
Постави коментар