четвртак, 11. новембар 2021.

Ukiseljen crni luk za zimu

        Kada sam prvi put probala ovako pripremljen crni luk (ali u turšiji), oduševila sam se njegovim slatko-kiselim ukusom i sada ga ostavljam i u tegli. Tokom zime ga koristim kao salatu uz meso, za predjelo i sl. Probajte jer na ovaj način izgubi na ljutini a ostane čvrst...

POTREBNO JE: 
1 kg što sitnijih glavica crnog luka
3 dl vode
2 dl sirćeta
2 kašike soli
2 kašike šećera
po ukusu slačice, bibera u zrnu, lovora
            Prokuvajte vodu, sirće, so i šećer i ostavite da se prohladi.
Očistite i operite luk pa ga poređajte u oprane i sterilisane tegle. U svaku teglu stavite po želji bibera, slačice i lovorovog lista pa prelijte prohlađenom tečnošću. 
Odozgo pritisnite plastičnim pritiskačima, tegle dobro zatvorite i smestite sa ostalom slanom zimnicom.



Нема коментара:

Постави коментар