петак, 19. новембар 2021.

Nepečena torta sa keksom, pudingom i čokoladom

         Volim da osmišljam i pravim brze torte koje se ne peku i da svoje drage ukućane ili iznenadne goste obradujem i iznenadim. Ovo je jedna od mojih u nizu modifikovanih torti za koju vam ne treba puno namirnica a verujte izuzetno je ukusna...

POTREBNO JE: 
300 gr mlevenog plazma keksa
(može i neki drugi)
100 gr čokolade
100 gr margarina
1 litar mleka
2 kesice vanile
2 kesice pudinga od vanile
3 kašike šećera
2 kesice šlaga u prahu
slatko od višanja
(može i od jagoda, kupina i sl.)
malo mleka
PRIPREMA: 
            Otopite čokoladu i margarina na laganoj vatri i pomešajte sa keksom. Smesa treba da bude mrvičasta (sipkava). 
U jednu trećinu smese dodajte 3-4 kašike mleka, rukama je izmešajte pa je rastanjite na dno kalupa. 
            U 2 dl mleka rastvorite puding pa ga zakuvajte u preostalo provrelo mleko kome ste dodali šećer i vanilu. Kada se zgusne sklonite sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin, umutite mikserom i ostavite da se ohladi.
            Za to vreme umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa 3-4 kašike šlaga dodajte u puding i umutite mikserom srednjom brzinom.
            Na podlogu stavite polovinu pudinga, preko njega poređajte slatko od višanja pa preko rasporedite polovinu sipkave smese od keksa i čokolade. Preko stavite ostatak pudinga pa slatko od višanja i na kraju ostatak sipkave smese.
            Tortu odozgo ukrasite šlagom, ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.
             



Нема коментара:

Постави коментар