понедељак, 1. новембар 2021.

Kolač sa vinogradskim breskvama

         Preukusan, mirisan kolač koji se veoma brzo i jednostavno priprema...
POTREBNO JE: 
3 jaja
3 kašike šećera
2 kašike ulja
5 kašike mleka
2 kašike džema od kajsija
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
pola kesice praška za pecivo
oko 12 vinogradskih breskvi
po potrebi prah šećera
1 kesica vanile
PRIPREMA: 
            Umutite jaja sa šećerom i kada se sav šećer otopi dodajte ulje i mleko i džem pa najmanjom brzinom miksera mutite još minut. 
U posebnu činiju prosejte brašno, kakao i pr. za pecivo pa lagano umešajte u umućenu smesu sa jajima.
Izručite u kalup za pečenje pa poređajte oljuštene polutke vinogradskih bresaka. 
Pecite u rerni na 180-200 st. oko 25 minuta, 
Gotov kolač po želji pospite prah šećerom zamirisan vanilom.




Нема коментара:

Постави коментар