Recept za turske kifle sam malo modifikovala i dobila ove izuzetno ukusne i mekane kifle koje se listaju. Od ♥ vam predlažem da ih pripremite za svoje drage ukućane koji će biti svakako oduševljeni...
POTREBNO JE:
750 gr brašna
2 čaše mleka
1 suvi kvasac
1 kašika šećera
2 kašičice soli
50 ml ulja
pola pakle margarina
1 jaje + 1 žumance
po želji susama
PRIPREMA:
U vanglu za mešenje sipajte mlako mleko, dodajte šećer, jaje, otopljen margarin i sve lagano izmešajte. Postepeno dodajte brašno i mesite rukama. Testo će biti lepljivo i zato ga treba malo duže mesiti (skoro 10 min.) ali lakše će se lepiti ako po malo premazujete ruke uljem.
Umešeno testo pokrijte i ostavite (najbolje na toplom) da se udvostruči, (ja sam ga još jednom lagano premesila i ponovo ostavila da odmara dvadesetak minuta ali nije obavezno).
Nakon toga izručite testo na radnu površinu posutu brašnom i podelite ga na desetak ili više loptica (zavisi koje će veličine biti kifle). Svaku lopticu rukama izvaljajte, okrećući u krug po radnoj površini pa ih ostavite pokrivene da "odmaraju" najmanje desetak minuta.
Sada uzmite lopticu i lagano je razvucite da dobije pravougaoni oblik pa je premažite sa malo omekšalog margarina i urolajte je, polazeći od uže strane (po malo razvlačeći testo rukama u širinu i dužinu). Stavite je u pleh koji ste podmazali margarinom.
Tako uradite i sa ostalim lopticama, zatim ih pokrijte i ostavite da "odmaraju" 10-15 minuta.
Odozgo kifle premažite žumancetom u koji ste dodali kašiku mleka pa pospite susamom.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180-200 st. oko 15-20 minuta dok ne porumene (zavisno od rerne).
Poslužite ih tople, mada su odlične i hladne.
Нема коментара:
Постави коментар