(šolja od 1,5 dl)
3 šolje jogurta
3 šolje šećera
1 šolja ulja
3 šolje brašna
3 kašike kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
3 kašičice sode bikarbone
250 gr višanja
Za preliv:
3 dl soka od višanja
(ja sam koristila moj domaći)
po ukusu šećera
(zavisi koliko je sladak sok)
3 kašike kakaoa
30 gr čokolade za kuvanje
PRIPREMA:
U posudu stavite jogurt, ulje, šećer, brašno, pecivo i sodu bikarbonu pa sve dobro sjedinite u kompaktnu masu. Sipajte u uljem podmazan i brašnom posut duguljast pleh pa preko stavite višnje kojima ste izvadili koštice i ocedili od soka.
Pecite kolač oko pola sata na 180-200 st (zavisno od rerne).
Za to vreme u manju posudu sipajte sok od višanja, dodajte šećer po ukusu, kakao i izlomljenu čokoladu pa kuvajte dok ne dobijete gustinu sličnu čokoladnoj glazuri.
Pečen kolač izvadite iz rerne, izbockajte ga viljuškom i prelijte ovim prelivom.
Ostavite ga da se dobro ohladi i stegne, secite na kocke i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар