недеља, 27. фебруар 2011.

KOLAČ SA JOGURTOM

            Evo još jednog brzog, mekog i sočnog dezerta, da vam se nađe, ukoliko vam se iznenada najave gosti. Lako se pravi, ne može da "omane" ali ne može dugo ni da traje, jer se brzo pojede...
            Potrebno je:
            3 čaše jogurta (ali onog gušćeg) ili kiselog mleka
            3  "      šećera
            1  "      ulja
            3  "      brašna
            3 kašike kakaoa
            3/4 kesice sode bikarbone
            1/4 litra mleka
            pola pakle margarina i
            3 štangle čokolade za kuvanje
            Priprema:
            U posudu sipajte gogurt, dodajte šećer, ulje, brašno, kakao i sodu bikarbonu. Sve dobro sjedinite (nemojte mikserom već kašikom), i kada dobijete kompaktnu masu, sipajte u podmazan i brašnom posut pleh i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni. Evo kako izgleda masa:
           Posebno skuvajte mleko, margarin i čokoladu. Pečen i vruć kolač prelijte vrućim prelivom i ostavite da se dobro ohladi. Hladno secite na kocke i po želji ukrasite šlagom.

                                         
                                     

7 коментара:

  1. Одговори
    1. Анониман27 август, 2012

      Nakon sto se brasno doda u bilo koji kolac ne preporucuje se dalje mjesanje mikserom vec naprotiv drvenom kasikom kako kora ne bi legla vec maksimalno narasla tokom pecenja. Ima kolaca gdje to nece biti problem ali za neke poput reform torte mjesanje dalje mikserom upropasti koru i ona bude tanja nego sto bi bila da je ne mutite mikserom, nadam se da sam pomogla.

      Избриши
  2. @Maxivida, ne muti se mikserom jer bi masa bila mnogo tečna...

    ОдговориИзбриши
  3. Volim ovakve kolače, odlično ! Izgleda tako sočno i dobro !

    ОдговориИзбриши