Dekorativno, ukusno, sočno, lagano, kremasto, zdravo i brzo jelo koje ćete često praviti za vaše drage ukućane ili goste. Spoj ukusa ovih namirnica daje jelu posebnu notu...
POTREBNO JE: 1 veća ili dve manje tikvice
1-2 glavice crnog luka
2 paradajza
1-2 krompira
100 gr suve slanine
2 jaja
1 kisela pavlaka
50 gr kačkavalja
po ukusu soli, ml. bibera
i suvog začina
ulje
PRIPREMA:
Ukoliko su tikvice mlade nemojte ih ljuštiti već ih samo uzdužno isecite na što tanje listove, stavite ih u sud, posolite i ostavite da puste višak tečnosti.
Za to vreme očistite crni luk i isecite ga na kolutove, paradajz takođe isecite na tanje kolutove a krompir oljuštite pa i njega isecite na što tanje listiće (krugove). Suvu slaninu takođe isecite na tanke režnjeve.
U vatrostalnu posudu stavite uzdužno list tikvice, pa uz njega kolut paradajza, kolut crnog luka, pa krompira i režanjsuve slanine. Uz to stavite drugi list tikvice pa ponavlajte redom sve dok ne utrošite sve namirnice. Ne morate svuda isto da stavljate, slobodno možete kombinovati, važno je da između listova tikvica bude nešto od navedenih namirnica.
Odozgo sve posolite, pobiberite i pospite suvim začinom i prelijte sa malo ulja.
Posebno lagano umutite jaja sa kiselom pavlakom pa prelijte preko povrća. Stavite u zagrejanu rernu na 180-200 st. i pecite oko 20 min. a zatim izvadite sud i preko narendajte kačkavalj. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta. Jelo poslužite toplo uz sezonsku salatu po izboru.
Нема коментара:
Постави коментар