понедељак, 16. август 2021.

Kolač sa šljivama i kiselom pavlakom

          Stigle su šljive a ja ih volim u svakoj varijanti, tako da sam ih iskoristila i za ovaj jednostavan a preukusan kolač koji je svojim slatko-kiselkastim ukusom osvojio sve one koji su ga probali. Ne treba puno vremena za pripremu a ukusan je i topao, jer mu šljive tako daju sočnost a naravno i hladan, iako se šljive logično malo stegnu...

POTREBNO JE: 
2 jajeta
7 kašika šećera
5 kašika kisele pavlake
2 vanilin šećera
3 kašike kakaoa
5 kašika mlevenih oraha
5-6 komada plazma keksa
2 kašičice pr. za pecivo
1 kašičica sveže ml. đumbira
(ili cimeta)
oko 300 gr šljiva
po želji prah šećera
PRIPREMA: 
            Umutite jaja sa šećerom pa dodajte kiselu pavlaku, vanilin šećer i đumbir, sve lagano sjedinite pa dodajte kakao, mlevene orahe i što sitnije izmrvljen keks i na pr. za pecivo. Ponovo izmešajte.
            U nauljen i brašnom posut pleh srednje veličine poređajte polutke šljiva bez koštica pa preko njih sipajte pripremljenu smesu. 
            Pecite u rerni na 200 st. desetak minuta a zatim na 180 još dvadesetak minuta. 
            Pečen kolč izvadite iz rerne pa ga poslužite topao (ne vreo) ili kada se ohladi a tada ga možete posuti i prah šećerom, zamirisan vanilom.





Нема коментара:

Постави коментар