субота, 20. новембар 2010.

BEZIMENA TORTA

Vrlo često mi se desi, kada mi se najave gosti, da ne znam šta da napravim za desert. Verujem da se slično i vama dešava, a onda "bucaj" po receptima, traži, prevrći i meni se često desi da na kraju ne mogu da se odlučim. E, tako mi se desilo i pre nedelju dana i ja odlučim, da obzirom u kući uvek imam šlaga, keksa i oraha, bude nešto u "brzoj varijanti" a pošto obožavam da ekspermentišem, tako je nastala i ova torta, kojoj nisam znala dati ime, te je nazvah bezimena torta. Gosti bili zadovoljni a naravno i ja.
Potrebni sastojci:
1. 250 g izmrvljenog plazma keksa + 150 g mlevenog
2. 2 kisele pavlake
3. 300 g šlag pene + 100 g
4. 2 dl kisele vode
5. 5 kašike šećera
6. 300 g krem bananica
7. 100 g krupnije mlevenih oraha
8. seckano voće po želji
9. sasvim malo nekog soka
Priprema:
Za koru 150 g mlevenog keksa pomešaj sa malo soka (ili mleka) i rastanji na tacnu za tortu.
250 g izmrvljenog keksa pomešaj sa kiselom pavlakom.
Mikserom umuti šlag sa šećerom i kiselom vodom. Šlag lagano umešaj u predhodnu masu.
Iseckaj krem bananice i dodaj u masu. Zatim dodaj orahe i seckano voće (ja sam dodala 3 mandarine i 3 kivija). Stavite masu na koru i preko ukrasite sa 100 g umućenog šlaga. 
Po želji u kori možete dodati pola keksa i pola mlevenih oraha a u gornju masu umesto oraha lešnike. Sve zavisi šta imate i šta više volite.

5 коментара:

  1. Super si se snašla i najvažnije da ste svi bili zadovoljni! ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo Vam hvala na predivnoj torti! Svima se torta veoooma dopala. Mi odrasli smo uzivali u euforicnim reakcijama malisana kada je torta iznesena. Slavljenik je bio odusevljen, mnogo ste ga usrecili!!! Hvala jos jednom u njegovo ime..sve torte su vam zaista predivneee.

    ОдговориИзбриши
  3. Kad god pogledam tvoja dela poželim istog trea da uradim nešto slično. Moji pokušaji uglavnom ostanu samo to - pokušaji.Ovo izgleda sjajno!Svaka cast,odusevljena sam :)

    ОдговориИзбриши
  4. Draga Sanja,zar si ti već isprobala ovu tortu? Po tvom komentaru sam shvatila da jesi i puno ti hvala za pohvale a posebno mi je drago da se tvojim mališanima posebno sviđa. Ne znam da li komentarišeš kao čitalac ili imaš svoj blog!? Pozdrav!!!

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala Vanja, verujem da će se tvoji pokušaji pretvoriti u dela i da ćeš i samu sebe oduševiti svojim umećem, samo budi uporna, nemoj odustajati, sve smo mi u početku prolazile slično. Pozdrav!!!

    ОдговориИзбриши