субота, 18. јун 2011.

Brokoli sa šargarepom zapečen u rerni

Potrebno je:
1 manji brokoli
2 šargarepe
2 jaja
80 g kačkavalja ili sira
čaša kisele pavlake
1 kašika brašna
1/2 kašičice senfa
so, biber i muskatni oraščić
Priprema:
             Šargarepu isecite na kolutove, brokoli odvojite na cvetove i u posoljenoj kipućoj vodi ga blanširajte nekoliko minuta. Posebno umutite jaja, dodajte brašno, so i biber po ukusu i malo struganog oraščića. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i senf. Smesu sipajte u vatrostalnu posudu ili pleh, odozgo poređajte blanširano povrće i preko svega narendajte kačkavalj ili neki tvrđi domaći sir. Pecite oko pola sata na 200 stepeni.

4 коментара:

  1. Ovo pravim, brokoli je jos uvek ziv u mojoj basti u kasnoj mi jeseni a i sargarepa.Sigurna sam da je ukusno kao sto izgleda;)

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan način da se napravi lepo jelo!

    ОдговориИзбриши
  3. To oduševljenje brokula recept buenisima ... prekrasne slike. BsssMARIMI

    ОдговориИзбриши