четвртак, 24. јануар 2013.

Bataci, marinirani i pečeni u rerni

          Bataci sa karabatacima su zahvalni za pripremu i često se nalaze na mom stolu. Ovog puta sam ih spremila na ovaj jednostavan način, koristeći začine po svom nahođenju i krajnji rezultat je da smo "olizali" prste, koliko su bili ukusni...
Potrebno je:
bataka sa karabatacima po potrebi
senfa po ukusu
soli, suvog biljnog začina, ml.bibera,
korijandera i  ruzmarina po ukusu
seckanog peršuna 
malo soka od limuna
3-4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
          Batake posolite, pobiberite, premažite senfom, pospite suvim biljnim začinom, korijanderom i ruzmarinom. Poprskajte sokom od limuna i maslinovim uljem i ostavite neko vreme u posudi da odstoji.
         Zatim batake stavite u tepsiju u zagrejanu rernu,pospite secjanim peršunom, pokrijte alu folijom i pecite oko pola sata. Nakon toga sklonite foliju i pecite još neko vreme, dok bataci ne dobiju rumenu boju.

        

4 коментара:

  1. O Zoko čovek prosto ogladni od ovih tvojih bataka :)

    ОдговориИзбриши
  2. Da znaš Vesna, toliko su bili ukusni da bih opet spremala isto...

    ОдговориИзбриши
  3. Stvarno sam odmah ogladnila od ovoga recepta,odličan način pripreme:)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман26 јануар, 2013

    Ja batake obožavam, tako su sočni, dok moja deca SAMO belo meso.
    Doduše, belo meso mogu samo pohovano.
    No, Zoko, babaci su njami, njami i super je recept! :D

    ОдговориИзбриши