четвртак, 18. јул 2013.

SLADOLED TORTA

              Postoje slični recepti a ovaj je jedan u nizu sa malim izmenama...
POTREBNO JE:  
Za koru
5belanaca
5 kašike šećera
5 kašike brašna
1/2 kesice pr.za pecivo
2 dl mleka
3-4 vanilin šećera
Za krem  
5 žumanaca
9 kašike šećera
2 pudinga od vanile
3 kašike brašna
8 dl mleka
70 gr crne čokolade za kuvanje
70 gr bele   "        "          "
1/2 pakle margarina
Još 2 kesice šlaga za ukras
PRIPREMA: 
               Umutite belanca u šam pa dodajte šećer i mutite sve dok se šećer ne rastopi. Umešajte lagano brašno sa pecivom i stavite koru da se peče oko 20 min. na 180-200 stepeni.
Gotovu koru prelijte hladnim mlekom u koje ste umešali vanilin šećer.
               Umutite žumanca, dodajte puding i brašno i malo mleka pa sve zakuvajte u ostatak mleka koje ste provreli sa šećerom. Kada krem postane gust, sklonite ga sa vatre i podelite na dva dela. U jedan deo dodajte belu čokoladu a u drugi crnu čokoladu. Umutite margarin i dodajte po pola u oba prohlađena krema i dobro ih umutite mikserom.
                Hladnu koru stavite na okruglu tacnu i premažite je tamnim kremom, pa svetlim kremom.
               Celu tortu ukrasite umućenim šlagom. Dobro je rashladite u frizu.
            Uz tortu možete poslužiti i sladoled kako bi užitak bio kompletan. PRIJATNO!


    


Нема коментара:

Постави коментар