субота, 27. септембар 2014.

Ljutenica sa šargarepom

Evo još malo ljute zimnice...
 POTREBNO JE:
po želji ljutih papričica
po želji šargarepe
sirće
beli luk
so i
šećer
PRIPREMA:
           Papričice kratko ispecite pa oljuštite. Šargarepu očistite, kratko obarite i isecite na kolutove. Beli luk očistite i veće ćenove prepolovite.
U odgovarajuću teglu (preporučujem manje tegle) stavite red papričica, pa red šargarepe, ubacite nekoliko čena belog luka i tako ponavljajte dok ne napunite teglu.
Posebno skuvajte 1/3 vode sa malo šećera i soli po ukusu pa dodajte 2/3 sirćeta. Odmah sklonite i kad se preliv ohladi, prelijte preko povrća. Zatvorite i ostavite sa ostalom zimnicom.
          Prilikom služenja u ovu salatu možete dodati malo ulja, biće još ukusnija.


4 коментара:

  1. Ovo mi deluje jako fino,pogotovo što je ljuto. Odlična tziumnica...kod nas se sve što je ljuto prvo pojede, ostalo se vuče po ostavi. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zoko i mi volimo ljuto pa čak i moj mlađi unuk (recimo pindžur koji malo zaljutim). Pozdrav i tebi!

      Избриши
  2. iiiiiiiiiiiii..na kraju price..gdje je recept..malo ovoga malo onoga ..po zelji ovo po zelji ono...i sta ispadne

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Recept treba da se pročita, sve piše... a svako bar malo iskusniji zna da se u ovakvim receptima ne mora uvrk odrediti tačna količina papričica (zavisi koliko su ljute), kao ni šargarepe (neko voli više šargarepe a neko manje), neko više belog luka a neko manje... stvar je ukusa. Za preliv piše tačna količina... a vidim da anoniman-na nije dobronamerna osoba. Pozdrav!

      Избриши