петак, 7. новембар 2014.

Krem torta sa palačinkama

           Nalik je mađarici, i po izgledu i po ukusu ali se brže priprema...
POTREBNO JE:
oko 11 palačinki
Za krem: 
3 jaja
7 dl mleka
100 gr šećera
4 kašike brašna
1-2 kašike gustina
1 kašika arome vanile Dr.Oetker
(ili 3 kesice vanilin šećera)
Za ukras:
šlag ili čokoladna glazura
PRIPREMA:
           Ispecite palačinke po svom uobičajenom receptu samo što ćete staviti u testo kašiku-dve šećera više.
           Za krem umutite žumanca, dodajte brašno i gustin i čašu mleka, pa sve dobro sjedinite da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri sa šećerom, dodajte predhodnu smesu i skuvajte krem koji ne sme biti isuviše gust. Dodajte i aromu vanile, sklonite sa vatre i u gotov krem lagano umešajte umućen šam od belanaca.
           Na okruglu tacnu za tortu stavite palačinku, premažite sa malo krema, preko stavite drugu palačinku i tako nastavite dok ne utrošite sve palačinke i krem, (rasporedite da ima dovoljno krema za sve palačinke). Poslednju palačinku nemojte mazati kremom.
Gotovu tortu od palačinki premažite šlagom ili prelivom od čokolade.

 



2 коментара: