недеља, 22. март 2015.

Svinjske šnicle u sosu

           Ovako pripremljene šnicle se mogu poslužiti kao kompletan ručak uz dodatak pire krompira ili nekog drugog priloga...

POTREBNO JE:
po potrebi šnicle
3-4 kašike brašn
3 kašike kisele pavlake 
1-2 čenabelog luka 
1/2 kocke za supu 
1 kašika senfa 
po ukusu  
oko 3 dl vode 
ulje
PRIPREMA: 
           Šnicle izlupajte, posolite i pobiberite, pa svaku uvaljajte u malo brašna. Pržite ih na zagrejanom ulju nekoliko minuta pa ih izvadite na tanjir.
U posudu u kojoj su se pržile dodajte sitno seckani beli luk, senf i ostatak brašna. Pržite minut-dva pa nalijte vodom. Ubacite i kocku za supu pa kuvajte dok se ne dobije potrebna gustina, neprestano mešajući. Vratite šnicle, krčkajte još neko vreme, po potrebi dodajte još malo vode i na kraju umešajte kiselu pavlaku. Sve dobro izmešajte i kada se pavlaka sjedini sa sosom, jelo sklonite sa vatre.
          Na odgovarajući tanjir stavite šnicle i prelijte ih sosom. 

Нема коментара:

Постави коментар