петак, 28. август 2015.

Pametan čokoladni kolač

           Ovaj kolač je dokaz da jednostavni recepti mogu biti zaista izvrsni. Naime, tokom pečenja kolaču se menja struktura unutrašnjosti i sam se odvaja na tri dela. Ja sam samo napravila grešku što kolač nisam pekla u manjem plehu, kako bi se njegova unutrašnjost bolje videla...
POTREBNO JE:
4 jajeta
120 gr margarina
5 dl mleka
200 gr šećera
50 gr kakaoa
100 gr brašna
prstohvat soli
vanilin šećer
30 ml nes ili espreso kafe
PRIPREMA:
              Pomešajte brašno i kakao. Margarin malo rastopite. Umutite žumanca sa 100 gr šećera pa kada se šećer rastopi dodajte brašno sa kakaom, vanilu, rastopljen margarin i kafu. Sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte mleko i dobro izmešajte (biće ređa smesa ali tako treba).
Posebno umutite belanca sa 100 gr šećera i soli i kada dobijete čvrst šam, lagano ga umešajte u predhodnu smesu.
             Dobijenu smesu izlijte u predhodno podmazan pleh (20x30) i pecite oko 45 min. na180 stepeni.
Kolač izvadite kada se prohladi i secite na željene kocke i po želji pospite prah šećerom.





Нема коментара:

Постави коментар