понедељак, 22. фебруар 2016.

Pileće grudi sa suvom slaninom, šampinjonima i kačkavaljem

             Moj eksperimentalni ručak, koji vam od srca preporučujem. Kada ga budete jednom spremili, verujem da ćete ga zasigurno uvrstiti u svoj jelovnik. Brzo se priprema a spoj ukusa korišćenih namirnica je fantastičan...
 
POTREBNO JE:
400 gr pilećih grudi
200 gr šampinjona
50 gr dimljene slanine (ja sam imala domaću)
50 gr kačkavalja
krem supa od pečuraka
po ukusu soli, ml. bibera, suvog začina
PRIPREMA:
              Belo pileće meso isecite na šnicle i poređajte u vatrostalnu činiju. Preko poređajte tanko sečenu suvu slaninu. Dobro opranim šampinjonima izvadite drške pa sve poređajte preko šnicli.      (Ja sam i u svaku kapicu šampinjona stavila po parčence slaninice ali sam zaboravila da uslikam). Sada sve posolite, pobiberite i začinite suvim začinom. Poklopite posudu i stavite je u rernu da se peče oko 15 minuta, pa izvadite iz rerne.
              U ,5 dl vode razmutite smesu za krem od šampinjona i prelijte preko pa vratite u rernu na još desetak minuta. Ponovo izvadite jelo pa preko narendajte kačkavalj. Vratite u rernu i pecite još oko 5 minuta ali bez pokrivanja. Kada se kačkavalj otopi, izvadite jelo iz rerne i poslužite ga.

 




           PS. Jelo je podjednako ukusno i toplo i hladno. PRIJATNO!

2 коментара:

  1. Sigurna sam da je ovo više nego odlično onima koji vole piletinu! Kako je mi sve manje jedemo, ovo mogu samo gledati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šteta što je ne volite a kod mene u kući se najviše piletina jede. Pripremljena na ovaj način je zaista gantastičnog ukusa...

      Избриши