среда, 13. април 2016.

Žele torta sa višnjama i grizom

Brzo, ukusno i osvežavajuće...


POTREBNO JE:
Za žele od višanja
4 dl soka od višanja (sladak)
1 dl vode
2 kesice želatina
200 gr višanja bez koštica
Za krem od griza
4 dl mleka
7 kašike šećera
4-5 kašike griza
1 kesica želatina
2 vanilin šećera
4 kašike kisele pavlake
PRIPREMA:
            Rastvorite želatin u hladnoj vodi i ostavite da nabubri. U posudu stavite sok da se greje (ne treba da provri) pa dodajte želatin. Mešajte da se želatin rastopi pa sipajte u kuglof koji ste predhodno pokvasili hladnom vodom. Ostavite da se stegne, tj. želira.
             Posebno rastvorite 10 gr želatina u 5 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Za to vreme skuvajte mleko sa šećerom i vanilom pa dodajte griz. Kuvajte ga dok se ne zgusne, sklonite sa vatre pa podajte želatin. Sve dobro umutite mikserom i na kraju dodajte kiselu pavlaku.
             Preko ohlađenog želea od višanja rasporedite višnje pa preko njih nanesite krem od griza. Ostavite da se dobro ohladi, tj. želira.
             Pažljivo izručite kuglof na okruglu tacnu za služenje (možete predhodno kratko staviti posudu sa kuglofom u vrelu vodu.



    





Нема коментара:

Постави коментар