уторак, 23. август 2016.

Složenac od tikvica, paradajza i krompira

               Obzirom da je vreme tikvica, želela sam da ih upotrebim na malo drugačiji način. Ovo lagano jelo je jednostavno za pripremu i uz poseban dodatak nekog mesa, dobićete odličan ručak...

POTREBNO JE:
2 manje tikvice
3 manja krompira
3 srednja paradajza
2-3 čena belog luka
3 jajeta
3/4 čaše kisele pavlake
50 gr kačkavalja
po ukusu soli, bibera
po želji mirođije ili peršuna
ulje
PRIPREMA:
               Tikvice, krompir i paradajz izrežite na što tanje kolutove.
               U uljem podmazanu vatrostalnu posudu naizmenično ređajte povrće u krug (tikvica, krompir, paradajz i tako redom) dok ne popunite krug. U sredini poređajte ostatak povrća po sopstvenoj želji. Posolite, pobiberite, prelijte sa malo ulja i stavite u zagrejanu rernu da se peče oko pola sata. Posebno umutite jaja sa kiselom pavlakom, sitno seckanim belim lukom i sitno seckanom mirođijom ili peršunom. Izvadite posudu iz rerne, prelijte smesom i vratite u rernu na još desetak minuta. Kada jelo porumeni, izvadite ga i preko poređajte kačkavalj seckan na listiće. Posudu vratite u rernu, isključite je i ostavite dok se kačkavalj ne otopi.
             









7 коментара: