Torta je fenomenalnog ukusa, kremasta i jednostavna za pripremu.
POTREBNO JE:
Za koru:
8 jaja
8 kašika šećera
9 kašika ml. oraha
5 kašika brašna
1/2 kesice pr. za pecivo
3 štangle čokolade
Za krem:
3 jaja
200 gr šećera
2 pudinga od čokolade
3 kašike brašna
3/4 l mleka
150 gr čokolade za kuvanje
250 gr margarina
Umutite penasto jaja sa šećerom, pa kada se šećer otopi dodajte ml. orahe, struganu čokoladu i na kraju brašno pomešano sa pr. za pecivo. Sve lagano izmešajte, sipajte u okrugli kalup za pečenje koji ste prekrili pek papirom. Pecite na 180-200 st. (zavisno od rerne) oko 30-40 min. (probajte čačkalicom da li je pečeno). Pečenu koru ohladite i presecite dva puta tako da dobijete 3 kore.
PS. Možete ispeći i tri zasebne kore, što je bolje ali sam ja ovom prilikom pekla jednu.
Za krem umutite jaja sa šećerom, dodajte puding, brašno i mleko, sve lagano umutite mikserom i stavite da se kuva. Neprestano mešajte i kada se krem zgusne, dodajte čokoladu. Kada se čokolada otopi, krem sklonite sa vatre. U sasvim mlak krem dodajte margarin i mutite sve dok krem ne postane kremast i sjajan.
Na okruglu tacnu za služenje stavite prvu koru, premažite je trećinom krema, stavite drugu koru i nju premažite kremom i na kraju stavite treću koru. Celu tortu ukrasite istim kremom i ostavite je da se dobro ohladi i stegne.
POTREBNO JE:
Za koru:
8 jaja
8 kašika šećera
9 kašika ml. oraha
5 kašika brašna
1/2 kesice pr. za pecivo
3 štangle čokolade
Za krem:
3 jaja
200 gr šećera
2 pudinga od čokolade
3 kašike brašna
3/4 l mleka
150 gr čokolade za kuvanje
250 gr margarina
Umutite penasto jaja sa šećerom, pa kada se šećer otopi dodajte ml. orahe, struganu čokoladu i na kraju brašno pomešano sa pr. za pecivo. Sve lagano izmešajte, sipajte u okrugli kalup za pečenje koji ste prekrili pek papirom. Pecite na 180-200 st. (zavisno od rerne) oko 30-40 min. (probajte čačkalicom da li je pečeno). Pečenu koru ohladite i presecite dva puta tako da dobijete 3 kore.
PS. Možete ispeći i tri zasebne kore, što je bolje ali sam ja ovom prilikom pekla jednu.
Za krem umutite jaja sa šećerom, dodajte puding, brašno i mleko, sve lagano umutite mikserom i stavite da se kuva. Neprestano mešajte i kada se krem zgusne, dodajte čokoladu. Kada se čokolada otopi, krem sklonite sa vatre. U sasvim mlak krem dodajte margarin i mutite sve dok krem ne postane kremast i sjajan.
Na okruglu tacnu za služenje stavite prvu koru, premažite je trećinom krema, stavite drugu koru i nju premažite kremom i na kraju stavite treću koru. Celu tortu ukrasite istim kremom i ostavite je da se dobro ohladi i stegne.
Sve tvoje torte su lepe a ova sa čokoladom posebno!
ОдговориИзбришиHvala mila moja...
Избриши