понедељак, 27. август 2018.

Torta sa čokoladnim mlekom

             Jedinstven ukus ovoj kremastoj i sočnoj torti daje čokoladno mleko a potrebna su ukupno 3 od po 250 ml. Probajte i oduševićete se koliko se jednostavno priprema a koliko je ukusna.

POTREBNO JE:
Za koru:
3 jaja
5 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1/2 pr. za pecivo
2 kašike ulja
2 dl čokoladnog mleka
Za krem:
4 dl čokoladnog mleka
1 puding od čokolade
125 gr margarina
Za šlag:
2 kesice šlaga u prahu
150 ml čokoladnog mleka
PRIPREMA:
             Umutite penasto jaja sa šećerom pa dodajte ulje i na kraju mešavinu brašna, kakaoa i pr. za pecivo. Sve dobro izmešajte varjačom, preručite u okruglu posudu sa obručem prekrivenu pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st. oko 15-20 minuta, zavisno od rerne. Izvadite iz rerne, odmah prelijte čokoladnim mlekom i ostavite da se hladi.
             Za to vreme u posudu stavite čokoladno mleko i puding, sve dobro sjedinite da nema grudvica i stavite da se skuva puding. Kada dobije potrebnu gustinu, sklonite i ostavite da se prohladi pa u još mlak puding dodajte margarin. Sve dobro umutite mikserom da postane penasto pa ga ravnomerno nanesite na ohlađenu koru.
              Posebno umutite šlag sa čokoladnim mlekom i premažite preko krema (pudinga). Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne, skinite obruč sa kalupa pa je poslužite.








             

Нема коментара:

Постави коментар