понедељак, 24. септембар 2018.

Kolačići sa lešnikom i karamelom

               Ove izuzetno ukusne i dekorativne kolačiće ćete zavoleti čim ih jednom budete probali...

POTREBNO JE:
1 šolja brašna
2/3 šolje šećera
1/2 šolje omekšalog putera
1/3 šolje kakaoa
1 jaje
1 kašika mleka
1/4 kašičice soli
1 vanilin šećer
1 šolja lešnika ili oraha
12 karamela
1/2 šolje mleka
PRIPREMA:
            U manjoj posudi pomešati brašno, kakao i so. Lešnik ili orahe sitno iseckati ili izblendirati.
U drugu posudu stavite puter, šećer i vanilin šećer pa umutiti mikserom. Zatim dodati žumance i mleko pa mutiti dok se smesa ne sjedini. Potom dodati mešavinu brašna, sve zajedno dobro sjediniti i smesu ostaviti u frižideru 1 sat.
            Od navedene smese praviti loptice, veličine oraha, svaku staviti u umućenu penu od belanceta a zatim uvaljati u lešnike. Stavljati ih u uljem podmazanu posudu za pečenje.  Na svaku lopticu napraviti udubljenje, staviti posudu u rernu zagrejanu na 200 st i peći oko 15-20 min. zavisno od rerne.
           Dok se kolačići peku, u manjoj posudi staviti mleko i karamele da se uz mešanje lagano otope i kada se dobije kompaktna smesa, skloniti sa vatre.
           Pečene kolačiće izvaditi iz rerne i u svako udubljenje sipati po malo karamela. Ostaviti da se kolačići dobro ohlade, pa ih poslužiti.

         
         







Нема коментара:

Постави коментар