среда, 3. април 2019.

Rolnice punjene jabukama

Ove rolnice (štrudlice) su fenomenalnog ukusa, a što duže stoje, sve su bolje...

POTREBNO JE:
Za testo:
250 gr brašna
1 jaje
100 gr šećera
1 vanilin šećer
100 gr margarina
2 kašičice pr. za pecivo
prstohvat soli
Za fil:
300 gr jabuka
40 gr margarina
3 kašike šećera
po ukusu cimeta
prah šećer
PRIPREMA:
            U odgovarajuću posudu stavite jaje, šećer,so i vanilu pa mutite dok ne postane penasto (oko 4 min.). Dodajte brašno, pecivo pa mešajte dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte margarin isečen na kockice i sve zajedno izmešajte rukama. Stavite na radni sto pa umesite glatko testo. Uvijte ga u providnu foliju pa ga stavite da stoji u frižideru oko pola sata.
            U posebnu posudu stavite šećer da se blago otopi pa dodajte margarin i rendane jabuke. Kuvajte oko desetak minuta pa sklonite sa vatre, procedite višak soka kroz cediljku pa stavite cimet.
            Na radnu površinu oklagijom razvucite testo u pravougaoni oblik debljine oko 5 mm pa uzdužno podelite testo na dva dela (trake). Na jedan deo uzduž stavite fil od jabuka pa ga preklopite (urolajte) samo jednom i sastavite krajeve. Isto uradite i sa drugim delom trake. Oba rolata stavite u zamrzivač na desetak minuta. Izvadite ih, isecite na komade oko 3 cm dužine, ređajte na podmazan pleh i pecite oko 25' na 180-200 st.
            Ispečene pospite prah šećerom zamirisan vanilom.






            

2 коментара: