недеља, 12. јануар 2020.

Nepečena puding torta

         Ukoliko vam dolaze iznenadni gosti ili vam se jede nešto slatko predlažem vam da napravite ovu brzu, kremastu i veoma ukusnu tortu i svi će biti oduševljeni njome...

POTREBNO JE:
Za podlogu:
200 gr ml. plazma keksa
(može i obični četvrtasti)
3 kašike prah šećera
100 gr ml. oraha
1 kesica instant nes kafe
1,5 dl vode
50 gr. margarina
Za žuti krem:
5 dl mleka
4 kašike šećera
1 puding od vanile
2 vanilin šećera
1 kisela pavlaka
100 gr ml. plazma keksa
Za tamni krem:
4 dl mleka
4 kašike šećera
1 puding od čokolade
3 štangle čokolade
100 gr margarina
I još:
50 gr čokolade
PRIPREMA:
          Stavite 1,5 dl vode da se greje do tačke ključanja, sklonite i umešajte nes kafu. Dodajte odmah i margarin i mešajte dok se ne otopi. U posebnu posudu stavite ml. keks, ml. orahe, šećer u prahu i dodajte nes kafu. Sve dobro sjedinite i rukama rastanjite u okrugli kalup sa obručem.
           Za žuti krem u posudu stavite mleko, šećer, vanilu i puding od vanile, sve dobro izmešajte i skuvajte puding. Ostavite da se prohladi pa dodajte ml. keks i kiselu pavlaku. Sve dobro umutite mikserom. Stavite krem preko podloge.
           Za tamni krem u posudu sipajte mleko, šećer, puding od čokolade, sve dobro izmešajte i skuvajte puding. U još vruć dodajte čokoladu i kada se otopi skonite sa vatre. U mlak krem dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Stavite krem preko žutog krema. Preko narendajte čokoladu, ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.
       
     











Нема коментара:

Постави коментар