уторак, 3. март 2020.

Rolovana svinjetina

          Evo ideje, šta da spremite za ručak i da obradujete svoje drage ukućane ili svoje najavljene goste. Budite sigurni da će se oduševiti fenomenalnim ukusom ovako pripremljenim rolovanim mesom.

POTREBNO JE:
oko 400 gr svinjskog mesa u komadu
(od buta ili plećke)
oko 150 gr šampinjona
oko 150 gr kačkavalja
oko 150 gr pečenice
manja glavica crnog luka
1 puna kašika senfa
3 čena belog luka
po ukusu soli i ml. bibera
po želji ljute tucane paprike
1 puna kašika svinjske masti
PRIPREMA:
          Meso izrežite, tj. istanjite nožem tako da dobijete jednu veliku šniclu. Ukoliko vam to ne uspeva možete napraviti i dve manje šnicle. Tako formiranu šniclu dobro izlupajte tučkom tako da bude što tanja, zatim je premažite senfom, posolite, pobiberite i ostavite da odstoji. Za to vreme na 1 kašiku ulja na kratko propržite sitno iseckan luk, pa dodajte dobro oprane šampinjone isečene na tanke listiće i seckan beli luk. Pržite sve zajedno 2-3 minuta pa sklonite sa vatre.
           Na polovinu šnicle poređajte tanke režnjeve pečenice, pa šampinjone, pospite sa malo aleve paprike, pa poređajte isečen kačkavalj (ja sam deo i rendala).
           Ovako nadevenu šniclu pažljivo urolajte i zavežite je jačim debljim koncem (kana, kako se ne bi otvarala prilikom pečenja. Stavite je u odgovarajući sud za pečenje, premažite je mašću, dodajte malo vode, prekrijte sud folijom i pecite u rerni na 200-220 st.oko 30 min. a zatim sklonite foliju i pecite još desetak minuta, tj. dok ne porumeni. Po potrebi dolijte još malo vode. Izvadite meso iz rerne, skinite konac, isecite na tanje režnjeve i poslužite uz sezonsku salatu i prilog po želji. Prijatno!👌😋
         
             



Нема коментара:

Постави коментар