субота, 15. август 2020.

Pesak torta

         Torta je veoma kremasta, ukusna a pogodna je za modifikaciju, tako da možete kombinovati njene sastojke. Svakako nećete pogrešiti a uživaćete u svakom njenom zalogaju...👌😋
POTREBNO JE: 
1,2 litra mleka
10 kašika šećera
3 jaja
3 pudinga od vanile 
3 kašike gustina
150 gr ml.plazma keksa
100 gr kokosovog brašna
50 gr čokolade za kuvanje
5-6 kašika ml. oraha 
šlag
PRIPREMA: 
         U sud za kuvanje stavite žumanca, puding, gustin i 3 dl mleka, pa sve mikserom najmanjom brzinom dobro sjedinite. Preostalo mleko prokuvajte i vrelo mleko sipajte u mešavinu i dobro sjedinite. Stavite na vatru i kuvajte uz neprestano mešanje dok ne dobije dovoljnu gustinu. Sklonite i malo prohladite. Posebno umutite belanca sa šećerom i pažljivo ih umešajte u mlak puding.
           Smesu podelite na 3 dela pa u jedan dodajte otopljenu čokoladu i ml. orahe, u drugi dodajte ml. plazmu a u treći kokosovo brašno. Svaki deo posebno mutite mikserom najmanjom brzinom po 1-2 minuta.
            Na tacnu za služenje (ja sam koristila dugačku pravougaonu a vi možete i okruglu), stavite najpre deo sa čokoladom i orasima, pa preko njega deo sa ml. plazmom i preko njega deo sa kokosom. Celu tortu ukrasite umućenim šlagom, ostavite u frižider da se dobro stegne i ohladi (najmanje 5-6 časova), pa je poslužite. Prijatno 😋



Нема коментара:

Постави коментар