среда, 10. март 2021.

Paprikaš sa svinjskim mesom

         Brzo i ukusno jelo koje obožavaju svi moji ukućani a posebno ja 😉😋👌

POTREBNO JE: 
oko 300 gr svinjskog mesa 
od plećke ili buta
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 paradajz ili nekoliko kašika
kuvanog soka od paradajza
2-3 krompira
1 manja crvena paprika
1-2 čena belog luka
po želji lista peršuna
2 kašike brašna
1 kašika aleve paprike
(ja sam i ljutu tucanu)
po ukusu soli i ml. bibera
nekoliko kašika ulja
PRIPREMA: 
            Na ulju kratko prodinstajte meso isečeno na manje komade, pa dodajte iseckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Nakon nekoliko minuta dodajte brašno, sasvim kratko propržite pa dodajte alevu papriku. Nalijte vodom pa dodajte seckanu papriku, seckan paradajz ili kuvan sok od paradajza, zatim krompir isečen na manje komade, so i mleveni biber, sve dobro promešajte, poklopite i kuvajte na umerenoj vatri dok meso ne omekša i krompir ne skuva. Na kraju dodajte seckan beli luk i seckan peršun. Jelo uvajte još neki minut i poslužite toplo uz sezonsku salatu.   



Нема коментара:

Постави коментар