среда, 12. мај 2021.

Pileće grudi u sosu

          Evo jednog veoma ukusnog obroka koje ne iziskuje puno vremena a koje će vam uz neku sezonsku salatu baš prijati... 
  
POTREBNO JE: 
1 belo pileće meso 
po ukusu soli i ml. bibera
50 gr margarina za sve namene
nekoliko kašika ulja
3-4 kašike brašna
1 čaša kisele pavlake
1 kašičica senfa
2 kašičice suvog biljnog začina
2-3 čena belog luka
PRIPREMA: 
            Belo meso od grudi isecite na tanje šnicle, posolite ih, pobiberite i ostavite da odstoje nekoliko minuta. U tiganj sipajte ulje, dodajte margarin i kada se zagreje ubacite šnicle i pržite ih po minut-dva sa obe strane. Izvadite ih na tanjir pa u istu masnoću dodajte brašno, kratko propržite pa dodajte kiselu pavlaku i senf i promešajte da se sve sjedini.Vratite pileće šnicle u sos, poklopite i na laganoj vatri krčkajte sve zajedno još desetak minuta. Na kraju dodajte sitno seckan beli luk i suvi začin. 
Nakon pet minuta, jelo je spremno za posluženje.



Нема коментара:

Постави коментар