субота, 7. август 2021.

Prženija sa pečenim paprikama, pasterizovanim paradajzom i pilećim grudima

             Stigle su sveže paprike i paradajz ali, obzirom da mi je ostalo jedno pakovanje zamrznutih pečenih paprika želela sam da ih upotrebim i spremila sam ovo pikantno jelo za koje sam koristila i svoj domaći  Pasterizovani paradajz koji mu je dodatno poboljšao ukus. Kao prilog možete poslužiti i pire krompir ili skuvane makarone, užitak će biti još veči 👌😋
POTREBNO JE: 
oko 1 kg pečenih paprika (može iz zamrzivača)
oko 300 gr šnicli od pilećih grudi
oko 300 gr pasterizovnog paradajza
1 svež paradajz
po ukusu ljute papričice
2-3 čena belog luka
1-2 kašike brašna
1 ravna kašika aleve paprike
po ukusu soli i ml. bibera
mast ili ulje
PRIPREMA: 
           Oljuštite pečene paprike, odstranite im drške i semenke, pa ih iseckajte po želji.
Na masti ili ulju propržite šnicle minut-dva sa obe strane pa dodajte seckane paprike, posolite, pobiberite i nastavite da pržite još koji minut uz mešanje. Zatim dodajte ljutu papričicu, pasterizovani paradajz, svež paradajz i pržite još desetak minuta. Dodajte brašno, promešajte a potom i al. papriku pa ponovo promešajte. Na kraju dodajte seckani beli luk i nalijte vodom, ali ne previše, jer jelo ne sme biti retko.
          Poklopite i na laganoj vatri kuvajte još koji minut uz povremeno mešanje pa sklonite sa vatre.
          Poslužite toplo uz prilog po vašem ukusu. 



 

Нема коментара:

Постави коментар