четвртак, 9. септембар 2021.

Torta sa jagodama, pudingom i grizom

              Lagana, kremasta, osvežavajuća voćna torta koja se brzo priprema a još brže pojede. Umesto jagoda možete koristiti i drugo sezonsko voće koje trenutno imate (maline, kupine, višnje i sl.)
POTREBNO JE: 
Za patišpanj: 
2 veća jajeta
5 kašika šećera
2 kašike ulja
3 kašike mleka
5 kašika brašna
2 kašičice pr. za pecivo
Za fil: 
7 dl mleka
5 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 puding od vanile
4 pune kašike griza
125 gr margarina
I još: 
oko 350 gr jagoda
1-2 kesice šlaga
PRIPREMA: 
          Umutite jaja sa šećerom pa kada se šećer otopi dodajte ulje i mleko i na kraju umešajte lagano brašno sa pecivom. Izručite u okrugli kalup sa obručem i pecite oko15 minuta na 180 st.
          Za to vreme skuvajte 500 ml mleka sa šećerom i vanilom pa dodajte puding rastvoren u ostatku mleka. Odmah dodajte i griz pa sve zajedno kuvajte dok se krem ne zgusne. 
U mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
          Izvadite koru iz kalupa i stavite je na tanjir za služenje. Na nju nanesite krem a preko krema poređajte jagode (malo ih utisnite u krem).
          Celu tortu odozgo i sa strane ukrasite šlagom koji ste pripremili po uputstvu na ambalaži.
          Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite. 





Нема коментара:

Постави коментар