четвртак, 14. октобар 2021.

Musaka sa plavim patlidžanom

          Plavi patlidžan, pipremljen na ovaj način postaće omiljen i onima koji baš i nisu njegovi ljubitelji. Zaista je preukusan a spoj svih namirnica daje ovom jelu poseban šmek. 
POTREBNO JE: 
1 veći plavi patlidžan
250 gr ml. mesa
1 glavica crnog luka
2 jajeta
1/2 čaše kisele pavlake
1/2 čaše jogurta
1/2 čaše vode
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica suvog začina
3-4 kašike brašna
po ukusu soli i ml. bibera
po želji lista peršuna
ulje
PRIPREMA: 
             Plavi patlidžan operite i izrežite na tanke uzdužne šnite, Posolite i ostavite da odstoje neko vreme kako bi izgubile svoju gorčinu. Nakon toga ih obrišite papirnim ubrusom pa ih sa obe strane uvaljajte u brašno i kratko propržite na malo ulja sa obe strane.
             Na malo ulja prodinstajte sitno secknu glavicu crnog luka pa dodajte mleveno meso. Posolite, pobiberite i kratko propržite.
             U vatrostalnu posudu za pečenje stavite red plavog patlidžna, pa red mlevenog mesa, pa ponovo red patlidžana.
              Posebno umutite jaja sa kiselom pavlakom, jogurtom i vodom, dodajte suvi začin i alevu papriku i time prelijte jelo. Odozgo pospite seckanim peršunom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 st. dok odozgo ne porumeni. Poslužite toplo.




Нема коментара:

Постави коментар