Moj modifikovan osvežavajući voćni kolač koga smo "smazali" brzinom munje. Lagan je a pomorandža mu daje poseban ukus. Moram priznati da nisam mogla da sačekam da duže stoji u frižideru kako bi se dovoljno stegao već sam ga sekla a vama predlažem da ipak sačekate...
POTREBNO JE:
Za podlogu:
300 gr mlevene plazme
ili petit ber
100 gr margarina
3 kašike šećera u prahu
50 gr čokolade
po potrebi soka od narandže
Za krem:
6 dl mleka
2 pudinga od vanile
5 kašika šećera
pola pakle margarina
1 kesica šlaga
1 pomorandža
1/2 kesice želatina
PRIPREMA:
U sud stavite mleveni keks, dodajte šećer u prahu, otopljen margarin sa čokoladom i dobro izmešajte uz dodavanje soka po potrebi dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dobijenu smesu izručite na odgovarajuću tacnu i dobro pritiskajte rukama da dobijete podlogu.
Posebno skuvajte puding sa mlekom i šećerom. U mlak puding dodajte margarin i struganu koru pomorandže.
U zaseban sud iseckajte ostatak pomorandže, dodajte želatin, izmešajte i ostavite da stoji par minuta.
Posebno umutite šlag po uputstvu na ambalaži.
Šlag lagano umešajte u puding a zatim dodajte i pomorandžu sa želatinom. Ponovo sve lagano izmešajte pa nanesite preko podloge od keksa.
Ostavite kolač u frižider da se ohladi i stegne pa ga secite na željene kocke i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар