Ovu fantastičnu tortu sam pravila za Uskrs i svi koji su je probali bili su oduševljeni koliko je ukusna, kremasta i sočna da su tražili repete...
Kora:
9 belanaca
9 kašike šećera
2 ravne kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo
170 gr mlevene plazme
Čokoladni premaz:
100 gr čokolade za kuvanje
50 gr margarina
Krem:
1300 ml mleka
9 žumanaca
9 kašike šećera
3 kesice pudinga od vanile
1 kesica vanile
2 kašike gustina
250 gr margarina
100 gr čokolade
230 gr mlevene plazme
I još:
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
Mikserom umutite belanca u šam i postepeno dodajte šećer. U čvrst šam lagano umešajte brašno sa pecivom a zatim i plazmu. Sve sjedinite špatulom pa sipajte u malo veći pravougaoni pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 min. na 180 st. Pečenu koru ohladite i presecite uzdužno na dva dela.
Čokoladu sa margarinom otopite na pari i prelijte preko jedne kore. Ostavite da se ohladi i stegne.
Za krem umutite žumanca sa šećerom, dodajte prašak za puding, vanilu i gustin, dodajte oko 2 dl mleka i sve dobro izmešajte da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri pa u njega dodajte rastvorenu smesu. Kuvajte dok se ne zgusne. Skuvan krem pokrijte streč folijom i ostavite da se prohladi. Posebno umutite puter ili margarin pa ga dodajte u krem. Sve dobro izmiksajte. Krem podelite na dva dela pa u jedan dodajte mlevenu plazmu a u drugi sitno seckanu čokoladu.
Preko kore prelivene čokoladom, nanesite ravnomerno krem sa plazmom, pa preko njega stavite drugu koru. Na nju ravnomerno rasporedite krem sa seckanom čokoladom.
Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi pa je dekorišite šlagom pripremljenim po uputstvu na ambalaži. Vratite tortu u frižider i po potrebi secite i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар