петак, 26. септембар 2025.

Trakasta šarena salata za zimu

     Šarenu salatu možete napraviti i na ovaj način i nije potebno da koristite konzervans. Veoma je ukusna a po želji možete dodati još neku vrstu povrća...
POTREBNO JE: 
1 kg paprika (crvenih, žutih)
pola kg šargarepe
5 srednjih krastavčića
četvrt glavice kupusa
1-2 glavice crnog luka
nekoliko zrna bibera
po 1 kašika šećera na svaku teglu
po 2 kašičice soli na svaku teglu
po 3 kašike sirćeta na svaku teglu
po potrebi vode
PRIPREMA: 
    Povrće dobro očistiti i oprati. Kupus izrezati ili izrendati na krupnije. Papriku iseći nožem na trake, šargarepu iseći na trake pomoću ljuštilice za povrće a isto uradite i sa krastavčićima. Crni luk iseći na prstenove.
Svo povrće staviti u jedan sud, dodati biber, promešati i puniti dobro oprane tegle od cca 700 gr.
U svaku teglu dodati po 2 kašičice soli, 2 kašičice šećera i 3 kašike sirćeta.
Na kraju svaku teglu naliti vrelom proklučalom vodom do vrha. Dobro zatvorite tegle čistim original poklopcima pa ih stavite u odgovarajući sud, napunjen vodom do grlića tegli i kuvajte najpre na srednjoj temperaturi dok ne proključa voda a zatim smanjite temperaturu na 90 st i kuvajte još oko pola sata. 
Isključite šporet i ostavite da se tegle ohlade u vodi a zatim ih smestite sa ostalom zimnicom.
 



 

Нема коментара:

Постави коментар