понедељак, 11. октобар 2010.

BOLERO TORTA

Potrebni sastojci:
Za koru:
300 g šećera,
300 g ml.oraha,
100 g čokolade,
1 kašika kafe,
1 kašičica kakaoa,
2 kašike brašna,
10 jaja
Za I fil:
3 žumanca,
7 kašike šećera u prahu,
250 g margarina,
300 g mlevenog plazma keksa,
1  štangla čokolade,
malo mleka ili soka
Za II fil:
3 belanca,
14 kašike šećera u prahu,
250 g margarina
Priprema:
Ušpinovati šećer sa 2 šoljice vode, dodati ml.orahe,čokoladu, kafu, kakao i brašno. Skloniti da se malo prohladi. Posebno umutiti žumanca i sve sjediniti, a posebno umutiti belanca i dodavati u predhodnu masu lagano mešajući. Od ove mase ispecite dve kore u četvrtastom plehu.
Za I fil umutiti žumanca sa šećerom u prahu i dodati umućen margarin. Plazma keks prelijte sokom po želji ili mlekom (tek toliko da ne bude suv), dodati u predhodnu masu i na kraju štanglu rendane čokolade.
Za II fil umutiti belanca sa šećerom u prahu i u to dodati umućen margarin.
Tortu filovati ovim redom:
kora-I fil-II fil-druga kora-I fil-II fil.
Odozgo tortu ukrasiti po želji čokoladnim prelivom, šlagom...

Нема коментара:

Постави коментар