субота, 8. јануар 2011.

CIPIRIPI TORTA

Potrebni sastojci:
Za koru:
6 belanaca
300 g šećera
150 g krupnije mlevenih lešnika
Za fil:
2 pudinga od vanile
1/2 l mleka
6 žumanaca
250 g margarina
200 g šećera
150 g čokolade
I još:
300 g plazma keksa
1 dl soka od narandže
oko 200 g "cipiripi" krema
2 kesice šlaga
Priprema:
Umutite čvrsto belanca sa šećerom, umešajte lešnik i pecite koru na 180 stepeni oko 40 minuta. Još vruću koru premažite "cipiripi" kremom.
Za fil umutite žumanca sa  5 kašike šećera, dodajte puding i decilitar mleka. Ostatak mleka  i šećera prokuvajte i dodajte smešu od žumanaca i pudinga. Skuvajte pa kada se ohladi, dodajte margarin i dobro umutite. Podelite fil na dva dela pa u jedan dodajte rastopljenu čokoladu.
Keks natopite sokom od narandže.
Preko kore premazanu "cipiripi" kremom, stavite žuti fil, preko natopljeni keks, pa tamni fil. Odozgo tortu ukrasite umućenim šlagom.
 .

9 коментара: