недеља, 29. мај 2011.

Tiramisu torta sa rozen korama

             Ova torta podseća na mađaricu, lagana je, kremasta, topi se u ustima a brza je i jednostavna za pripremu. Toplo vam je preporučujem, ali je degustirajte hladnu!!!
             Potrebno je:
gotove kore za rozen tortu
3 pudinga od vanile
1 litar mleka
250 gr margarina
1 čaša kisele pavlake
100 g bele čokolade
150 g prah šećera
9 kašike kristal šećera
3 dl slatke pavlake (ili šlag sa ukusom sl.pavlake)
             Priprema:
             Skuvajte puding sa mlekom uz dodatak kristal šećera. Kada se prohladi dodajte umućen margarin sa prah šećerom. Posebno umutite slatku pavlaku i u nju dodajte kiselu pavlaku i narendanu čokoladu. Sve pomešajte sa skuvanim pudingom i filujte kore za rozen tortu.  Ukrasite je po želji (šlagom, čokoladnim prelivom...). Ja sam stavila šlag, posula zrncima crne čokolade i narendala belu čokoladu.

5 коментара:

  1. Rozen torta mi je omiljena torta i sve kombinacije volim. Ovako mlečna i bela, sa prizvukom tiramisua mi izgleda super.

    ОдговориИзбриши
  2. Скоро идентична Белој розен торти - значи да је много укусна :))

    ОдговориИзбриши
  3. Veoma je slična mojoj Beloj torti, i zato verujem da je odlična!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман30 мај, 2011

    Ma bela rozen tiramisu..sve obzoavam kad zamislim kako nestaju laganim (kao) zalogajima i ostavljaju divna slatka secanja.Kako lepo tvoja izgleda;)

    ОдговориИзбриши