уторак, 20. новембар 2012.

RUM PITA

        Ovu pitu sam često jela kod svoje ćerke, oduševila sam se koliko je ukusna, uzela sam recept i konačno je i sama napravila.

Potrebno je:
Za kore:
400 gr brašna
100 gr masti
100 gr šećera
1 jaje
1 pr. za pecivo
malo mleka
              Umesite testo od navedenih namirnica i podelite ga na tri lopte. Svaku loptu što tanje razvucite oklagijom i ispecite kore na prevrnutom plehu (okruglom ili četvrtastom). Kore se brzo ispeku.
Za krem:
3/4 l mleka
5 kašike brašna
15 kašike šećera
250 gr margarina
2-3 kašike kakaoa
malo extrakta ruma
100 gr čokolade
                Od mleka, šećera i brašna skuvajte krem, malo ga prohladite pa u njega dodajte predhodno umućen margarin. Krem podelite na dva dela pa u jedan dodajte kakao a u drugi rum.
                Na odgovarajuću tacnu stavite prvu koru, premažite je kremom sa kakaom, pa drugu koru, premažite kremom sa rumom, pa treću koru preko koje stavite glazuru od čokolade.


5 коментара:

  1. Zoro, ovo me tako neodoljivo podseća na rozen. Mast u testu odličan izvor bude onako da se topi u ustima. Rum pozdravljam. Sve u svemu odlično. Beležim!

    ОдговориИзбриши
  2. @Jelena, drago mi je da ti se sviđa, još je bolja kada odstoji makar 1 dan, tada budu kore više sipkave. Pozdrav ☺♥

    ОдговориИзбриши
  3. O Zoro ovo je extra za zimske hladne dane rum da malo zagreje ... inače ja volim ukus ruma mmm

    ОдговориИзбриши
  4. Jako dobro izgleda i sigurno je jako ukusno, kada je gledam imam osjećaj da se doslovno topi u ustima !

    ОдговориИзбриши
  5. Super pita!Ja isto volim da u korama upotrijebim domaču mast,onda su mi jako fine.Mmmm,predivna pita!

    ОдговориИзбриши