Ove kiflicemožete pripremiti u više varijanti. Slatke, slane, možete ih nadevati po sopstvenoj želji i nikada ne možete pogrešiti...
Potrebno je:
1/2 kg brašna
1 suvi kvasac (može i svež)
2 kašike margarina
3-4 kašike ulja
2-3 kašike šećera
1 kašičica soli
ratluk ili džem po želji
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite testo uz dodatak mlake vode i ostavite ga pola sata, na toplom da naraste. Naraslo testo podelite na nekoliko delova (zavisi koliko velike kiflice želite). Svaku kuglu testa razvucite oklagijom, secite na trouglove i punite nadevom po vašoj želji. Ja sam koristila ratluk i džem od kajsija.
Oblikujte kiflice, ređajte na podmazan pleh, ostavite da malo narastu i pecite u zagrejanoj rerni na 190 st. 2o-25 minuta. Po želji ih možete premazati žumancetom a pečene uvaljati u prah šećer zamirisan vanilom.
Ukoliko želite da vam kiflice budu slane, u testo stavite samo 1 kašiku šećera i filujte ih sirom, kačkavaljem i sl. a odozgo ih možete posuti susamom.
Potrebno je:
1/2 kg brašna
1 suvi kvasac (može i svež)
2 kašike margarina
3-4 kašike ulja
2-3 kašike šećera
1 kašičica soli
ratluk ili džem po želji
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite testo uz dodatak mlake vode i ostavite ga pola sata, na toplom da naraste. Naraslo testo podelite na nekoliko delova (zavisi koliko velike kiflice želite). Svaku kuglu testa razvucite oklagijom, secite na trouglove i punite nadevom po vašoj želji. Ja sam koristila ratluk i džem od kajsija.
Oblikujte kiflice, ređajte na podmazan pleh, ostavite da malo narastu i pecite u zagrejanoj rerni na 190 st. 2o-25 minuta. Po želji ih možete premazati žumancetom a pečene uvaljati u prah šećer zamirisan vanilom.
Kod ovakvih tijesta se uistinu ne može pogriješiti s nadjevom, kiflice su uvijek odlične!
ОдговориИзбришиJa obožavam testa,kiflice su ti lepe.
ОдговориИзбриши