петак, 7. децембар 2012.

Domaća čokolada sa rižom

             Obzirom da volim čokoladu sa rižom, pomislila sam, zašto da je uvek kupujem, kada mogu i sama da je pripremim. U kući skoro uvek imam expandirani pirinač (beli ili u boji), kupujem ga u prodavnicama zdrave hrane, čokoladu za kuvanje takođe i za veoma kratko vreme, moja omiljena poslastica je tu...

Potrebne namirnice:
250 gr čokolade za kuvanje sa što više kakaoa
oko 40 gr belog expandiranog pirinča
oko 40 gr margarina
5 kašike vode
5 kašike šećera
2-3 kašike ulja
Priprema:
              U sud stavite vodu i šećer da se otopi, dodajte čokoladu, margarin, ulje i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.

             Sklonite sa vatre i dodajte expandirani pirinač. Sve dobro izmešajte i razlijte na ravnu tacnu na koju ste predhodno stavili providnu foliju. Preko takođe stavite foliju i preko nje pritiskajući rukama, masu lepo izravnjajte i ostavite da se ohladi i stegne.

           PS. Pre nego se potpuno stegne, možete je iseći na željene kocke...


Ja sam je ovom prilikom pravila sa upola mere...
     

5 коментара:

  1. Ovih dana sam baš razmišljala da napravim čokoladu sa rižom, ali eto, ti me preduhitri. :) Super ti je čokolada :)

    ОдговориИзбриши
  2. Super mi izgleda ova čokolada sa rižom, i ja je baš volim i ovo je odlična ideja za napraviti je kod kuće !

    ОдговориИзбриши
  3. Fini je ovaj recept za čokoladu! Jednostavan, a super.

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicno izgleda, nije komplikovana,pravicu je ovih dana :)

    ОдговориИзбриши